Compartiment Oftalmologie

Compartimentul Oftalmologie, situat la etajul VII al Spitalului Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare funcționează cu un număr de 15 paturi destinate pentru spitalizare continuă și de zi, având încadrați 2 medici primari și 2 medici specialiști.
Pe Secția Oftalmologie se efectuează examinările necesare diagnosticării majorității afecțiunilor oftalmologice: biomicroscopie, acuitate vizuală, tensiune intraoculară, fund de ochi și tensiune arterei retiniane, câmp vizual, Hess - Lanchaster, exoftalmometrie, gonioscopie, permeabilitatea căilor lacimale.
Intervențiile chirurgicale se practică în Sala de Operație proprie. Se efectuează operații de cataractă, glaucom, strabism, pterigion, se practică chirurgie palpebrală, dezobstrucția canalului lacrimal, extracția corpilor străini corneeni și intraoculari, se face chirurgia plăgilor oculare.
Operația de cataractă se face prin tehnică de facoemulsificare cu aparatură de ultima generație (prin colaborarea cu firmele importatoare), INFINITI - OZYL și MILLENIUM. Se implantează cristaline foldabile de toate tipurile (multifocale).

De curând, în sala de operații se fac tratamente cu injecții intravitreene.

Medici în cadrul Compartimentului de Oftalmologie:

1. Dr. Truș Maria – Medic Primar Coordonator Oftalmologie
2. Dr. Chirilă Doina – Medic Primar Oftalmologie
3. Dr. Făt Veronica-Andreea – Medic Primar Oftalmologie

4. Dr. Chira Costin Larisa – Medic Specialist Oftalmologie
5. Dr. Andreșan Ileana – Medic Specialist Oftalmologie
6. Dr. Năprădean Doina – Medic Specialist Oftalmologie

Asistent șef: Cadar Luminița Gabriela

Localizare pe hartă

Top