Serviciul de Anatomie Patologică

Serviciul de Anatomie Patologică al Spitalului Județean de Urgență  Dr. Constantin Opriș Baia Mare

Medic Primar Șef- Dr. Pop Liliana

Medic Primar Anatomie Patologică – Dr. Matei Gabriel

Medic Primar Anatomie Patologică- Dr. Matei Ileana

Medic Specialist Anatomie Patologică – Dr. Groza Marcel

Medic Specialist Anatomie Patologică – Dr. Bărbuș Georgiana

Biolog Specialist - Gîrboan-Rusneac Adriana

Asistent medical principal Șef – Farcaș Monica Ioana

Realizează investigații de specialitate pentru pacienții Spitalului și ai Ambulatorului Spitalului, precum și servicii decontate în contract cu CAS Maramureș, respectiv servicii interspitalicești pentru spitalele orășenești din județ.


Are în componență:

Compartimentul de Histopatologie

Prelucrează și stabileste diagnosticul microscopic al pieselor operatorii, biopsiilor incizionale și excizionale, al puncțiilor și al pieselor recoltate în urma necropsiilor. Execută, de asemenea, o gamă variată de colorații speciale și histochimice (PAS, Albastru Alcian, Giemsa).

Efectuează teste imunohistochimice (peste 60 anticorpi monoclonali).

Are în dotare un dispozitiv semiautomat de includere la parafină și o linie automată de colorare a lamelor histopatologice.

Compartimentul Citologie

Efectuează analiza microscopică a frotiurilor exfoliative, a lichidelor biologice, a amprentelor și a materialului aspirat cu ac fin în colorație Babeș Papanicolaou, Giemsa, Hematoxilină Eozină).

Compartimentul Prosectură

Efectuează necropsii cu scop anatomoclinic paciențiilor decedați în spital, ulterior acestea fiind completate cu examenul histopatologic al pieselor recoltate. De asemenea, prestează activități de restaurare a aspectului cadavrelor, precum: îmbălsamarea, spălarea, îmbracarea și cosmetizarea cadavrelor.

Localizare pe hartă

Top