Compartiment Chirurgie Vasculară

Compartimentul de Chirurgie Vasculară situat la etajul IX al Spitalului Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare funcționează cu 10 paturi în organigramă și asigură acoperirea unei game largi de patologii vasculare periferice (arterială, venoasă – anevrisme de aortă abdominale, boala aorto-iliacă, ischemie acută periferică, ischemie cronică periferică, patologie carotidiană, boală varicoasă și complicații, patologie traumatică arterială și venoasă, abord vascular pentru hemodializă).
Prin punerea în funcțiune a Laboratorului de Angiografie și Cateterism Cardiac se pot efectua explorări hemodinamice invazive (angiografii diagnostice periferice, coronariene și, în perspectivă, și terapeutice – angioplastii cu balon cu sau fără implantari de stenturi).
Din 2004, de când s-a înființat compartimentul nostru, s-au efectuat peste 2.000 de intervenții acoperind toată patologia specifică specialității, dintre care peste 60% au reprezentat urgențe majore vasculare (traumatisme cu secțiuni vase mari ale membrelor inferioare și superioare, rupturi de anevrisme de aortă abdominală, ischemii acute periferice). Restul de 40% au reprezentat intervenții cronice de refacere flux arterial la diferite niveluri, patologie venoasă, abord vascular pentru pacienții cu IRC cronic în stadiu terminal, precum și patologie carotidiană.
De asemenea, de la punerea în funcțiune a Laboratorului de Angiografie și Cateterism Cardiac (2010, feb. 25) s-au efectuat peste 100 de angiografii periferice, zeci de coronarografii, angioplastii cu balon + stent, implantare de pace-makeruri, defibrilatoare, cateter dializă.
În ciuda greutăților specifice perioadei, personalul secției, prin profesionalism și dedicație, se preocupă în permanență de îmbunătățirea calității actului medical, deservind un areal geografic și populațional extins la județul Maramureș, precum și la județele limitrofe.

Medicii din cadrul Compartimentului de Chirurgie Vasculară:

1. Dr. Hinsa Tiberiu Alin - Medic Coordonator, Medic Primar Chirurgie Vasculară
2. Dr. Negulescu Iuliana - Medic Specialist Chirurgie Vasculară

3. Dr. Pop Ionel Ciprian - Medic Specialist Chirurgie Vasculară

Asistent șef: Bîrle Aurica

Localizare pe hartă

Top