Imprimă această pagină

Secţia Neonatologie

În actuala organizare, Secţia Neonatologie situată la etajul V a Spitalului Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare, cu o capacitate de 45 de paturi, şi-a început activitatea concomitent cu darea în folosinţă a Spitalului Judeţean Baia Mare. Din cele 45 de paturi, Compartimentului de Terapie Intensivă îi revin 5 paturi, iar Compartimentului Prematuri - 10 paturi.

Bazele organizării secţiei au fost puse de Dr.Horincar Nicolae, medic de excepţie care, prin dăruire, omenie şi înalt profesionalism a făcut ca specialitatea de neonatologie să fie respectată şi apreciată la justa valoare.
Cu acelaşi înalt profesionalism şi dăruire au coordonat activitatea secţiei medici pediatrii de excepţie: Dr. Pohl Anton, Dr. Radu Irina, Dr. Raţiu Vasile.
Anual, secţia acordă îngrijire şi asistenţă medicală la peste 2.500 de nou născuţi.
Dotarea cu echipament modern de care dispunem la ora actuală (aparat de ventilaţie, aparat pentru dozarea gazelor sanguine, monitoare cardiorespiratorii, pulsoximetre, aparat Röntgen, lămpi pentru fototerapie, incubatoare, etc.) permite asistenţa medicală de înaltă calitate pentru toate cazurile cu patologie neonatală, inclusiv pentru cele cu patologie gravă la naştere (asfixie perinatală, traumatisme obstetricale, malformaţii severe, infecţii, prematuri cu patologie severă).
Cadrele medicale încadrate în secţie se străduiesc să asigure, cu devotament şi altruism, o îngrijire de înaltă calitate tuturor pacienţilor internaţi în secţie.
Pentru a onora statutul de „Spital prieten al copilului”, în activitatea Secţiei Neonatologie se insistă, în mod deosebit, pe instruirea gravidelor şi lăuzelor în vederea alimentaţiei cu lapte de mamă a tuturor nou-născuţilor.

Medicii Secţiei Neonatologie:

1. Dr. Pîrvânoiu Margareta Iuliana – Medic Șef Secție, Medic Primar Pediatrie
2. Dr. Veronescu Laura – Medic Primar Pediatrie
3. Dr. Surianu Elisabeta – Medic Specialist Pediatrie
4. Dr. Broancă Rozalia – Medic Specialist Pediatrie
5. Dr. Vereș Andrea – Medic Specialist Pediatrie
6. Dr. Hodiș Dana Cristina – Medic Specialist Neonatologie
7. Dr. Mesaroș Maria-Salomeea - Medic Specialist Pediatrie

Asistent șef: Rus Adriana

0PTI CCA- TS2 - Aparat medical pentru determinarea gazelor sangvine

Ventilator neonatal Fabian

Ecograf Doppler Color

Galerie de imagini