Secţia Pediatrie

Secția Pediatrie, situată la etajul XI al Spitalului Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare, asigură asistență medicală copiilor de la vârsta de 10 zile, până la 18 ani.
Secția Pediatrie dispune de 85 de paturi (începând din anul 2010) pentru copii și 17 paturi pentru însoțitori, bucătărie dietetică, având în vedere specificul alimentației și îmbolnăvirilor la grupa de vârstă mică. Din cele 85 de paturi, Compartimentul gastroenterologie are 10 paturi, Compartimentul Neuropsihiatrie Pediatrică deține 5 paturi, Compartimentul Diabet Zaharat, Nutriție și Boli Metabolice - 4 paturi, Compartimentul Recuperare Pediatrică 5 paturi.
În Secția Pediatrie se asigură asistența medicală pentru afecțiunile respiratorii, cardio vasculare, digestive, nefrologice, hematologice, neurologice, boli de nutriție, intoxicații, la  această categorie de vârstă.
Secția este dotată cu aparatură adecvată, cu serviciu de imagistică proprie (ecograf), aparat pentru determinarea gazelor sanguine și EKG. În scop de diagnostic pentru pacienții spitalizați se efectuează și examen clinic și investigații paraclinice în colaborare cu laboratorul de analize medicale.
În Secția de Pediatrie se efectuează toate procedurile terapeutice și diagnostice impuse de managementul patologiei abordate.
Personalul medical asigură îngrijire și tratament pacienților spitalizați, pregătește medicii rezidenți de diferite specialități care își efectueaza stagiul în Secția Pediatrie, precum și elevi și studenți de la școlile sanitare.
Face parte dintr-un spital care deservește toată populația pediatrică din județul Maramureș, pacienți gravi și cu boli care nu pot fi diagnosticate și tratate la nivelul celorlalte spitale.

Medicii Secției Pediatrie:

Dr. Lucian Bogdan-Mihail – Medic Șef Secție, Medic Primar Pediatrie, Doctor în Științe Medicale, Atestat Ultrasonografie generală
2. Dr. Ceaunică Cozette – Medic Primar Pediatrie
3. Dr. Andrei Monica – Medic Primar Pediatrie
4. Dr. Negru Cătălin - Medic Specialist Pediatrie
5. Dr. Tibil Adriana Amalia - Medic Specialist Pediatrie, Atestat Ultrasonografie generală
6. Dr. Florian Elena-Gabriela - Medic Specialist Pediatrie
7. Dr. Borleanu Amalia-Carmencita - Medic Specialist Pediatrie
8. Dr. Hotea Luciana - Medic Specialist Pediatrie

9. Dr. Rendeș Andrei Nicolae - Medic Specialist Pediatrie
10. Mariș Elena Mihaela - Psiholog Specialist Clinician, Psihoterapeut
11. Ernyei Brigita - Psiholog specialist

Asistent șef - Marc Zanfira
Asistent coordonator - Rogojan Nadia

Localizare pe hartă

Top