Reumatologie

Compartiment Reumatologie

  1. Prezentarea compartimentului

Secția de Reumatologie a SUBM s-a înființat în urmă cu peste 40 de ani, în prezent fiind transformată în Compartiment Reumatologie, cu o capacitate de 15 paturi.

Activitatea Compartimentului Reumatologie presupune:

  • Diagnosticul, tratamentul și monitorizarea pacienților cu afecțiuni inflamatorii reumatismale (Poliartrită Reumatoidă, Artropatia psoriazică, Spondilită anchilozantă);
  • Diagnosticul și tratamentul bolilor autoimune: Lupus eritematos sistemic, Sclerodermia sistemică, Dermato și Polimiozita, Vasculite;
  • Diagnosticul și tratamentul patologiei dureroase spinale și articulare periferice;
  • Diagnosticul și tratamentul artropatiilor microcristaline;
  • Terapia intraarticulară cu soluții de supleiere viscoelastice, a afecțiunilor artrozice periferice, boala artrozică necomplicată fiind tratată numai în condiții de ambulator;
  • Diagnosticul diferențial și tratamentul patologiei osteoarticulare asociată bolilor de nutriție și endocrine;
  • Diagnosticul și tratamentul reumatismului abarticular.

Din 2008 suntem desemnați ca Centru de Excelență în tratamentul biologic, adresat unor afecțiuni precum Poliartrita reumatoidă, Artropatia psoriazică, Spondilita anchilozantă, Vasculite, Lupus eritematos sistemic și asigurăm tratament strict supravegheat pentru pacienții din județul nostru și județele limitrofe.

De-a lungul anilor, am fost apreciați ca Centru de studii clinice în principalele afecțiuni reumatice inflamatorii și degenerative.

Activitatea noastră se desfășoară atât în sistemul de spitalizare continuă, de zi, cât și în Ambulatoriul integrat, asigurând astfel continuitatea acordării serviciilor medicale.

Toți medicii din Compartimentul Reumatologie sunt specialiști reumatologi, cu competență în ecografia musculo – scheletală.

 

  1. Coordonarea Compartimentului

Medic Coordonator - Dr. Gabriela Ieremia,  Medic Primar Reumatolog, Doctor în Științe Medicale
Asistent coordonator Reumatologie - Necșoi Cristina

 

  1. Medicii care activează în cadrul Compartimentului

 

Nr.

crt.

NUME

GRAD PROFESIONAL, FUNCȚIE

SPECIALIZARE

1

IEREMIA GABRIELA

MEDIC ȘEF SECȚIE

Medic primar reumatolog

Doctor în Științe Medicale

2

ZOICAȘ CRISTINA

MEDIC SPECIALIST

Medic specialist reumatolog

3

REDNIC DIANA

MEDIC SPECIALIST

Medic specialist reumatolog

 

Feedback

Atenţie! Sesizările anonime sau cele în care nu sunt trecute datele de identificare ale petiţionarului (nume, prenume şi domiciliu / adresă e-mail) nu se iau în considerare şi vor fi clasate.”

Localizare pe hartă

Top