Secţia Medicină Internă

Secţia Medicină Internă a Spitalului Județean ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare funcționează cu 60 paturi, din care 10 pentru gastroenterologie și deservește solicitările pentru internare a pacienților cu afecțiuni ale tubului digestiv și organelor anexe (boli pancreatice, hepatice și biliare), inclusiv cei cu patologie asociată de tipul afecțiunilor pulmonare, bolilor metabolice și de nutriție, bolilor alergologice, bolilor cardiovasculare.
În scop diagnostic, la pacienții spitalizați (prin serviciile de urgență, ambulator de policlinică, programări telex din județ), se efectuează examen clinic și investigații paraclinice în colaborare cu laboratorul de analize medicale, radioizotopi, radiologie și imagistică medicală, explorări funcționale.
Specifică Secției de Medicină Internă este oferta de investigații gastroenterologice, respectiv esofago-gastro-duodenoscopii, rectosigmoidoscopii, colonoscopii și examene histologice prin prelevări de biopsii. În secție se efectuează toate manevre terapeutice și diagnostice impuse de managementul complet al patologiei abordată (toracocenteze, paracenteze, puncții medulare, puncții biopsice, hepatice, etc).
Personalul medical din secția noastră asigură îngrijirile și tratamentul pacienților spitalizați, colaborează cu alte secții din spital și ambulator, este in permanentă legatură cu serviciile de urgență. Pregătim continuu medici rezidenți de diferite specialități care își efectuează stagiul la noi, precum și elevii școlilor sanitare din municipiu.

Medicii Secţiei Medicină Internă:

1. Dr. Bonaţ Vasile – Șef Secție, Medic Primar Medicină Internă, Specialist Nefrologie - Competențe în Ecografie
2. Dr. Dragomir Nora Alexandra Lavinia - Medic Primar Medicină Internă
3. Dr. Răchită Octavian - Medic Primar Medicină Internă
4. Dr. Cozma Mihaela - Medic Primar Medicină Internă
5. Popa Adrian Vasile - Medic Primar Medicina Internă
6. Dr. Simon Mariana Emilia - Medic Primar Medicină Internă
7. Dr. Bonaț Oliviu - Medic Specialist Medicină Internă

Asistent Șef: Pop Voichița

Medicii Compartimentului Gastroenterologie:

1. Dr. Raţiu Luminița Codruţa - Medic Primar Gastroenterologie
2. Dr. Bura Cristina Daniela - Medic Primar Gastroenterologie
3. Dr. Ionescu Radu Ion - Medic Primar Gastroenterologie

Localizare pe hartă

Top