Imprimă această pagină

Peste 15.000 de intervenții chirurgicale doar în 2015 la Spitalul Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare

Spitalul Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare a înregistrat un nou record medical în anul 2015. Este vorba despre efectuarea a 15.422 de intervenții chirurgicale, în numai 12 luni.
Potrivit medicului-șef al Blocului Operator, Mihaela Leșe, meritul aparține chirurgilor care activează în cadrul Spitalului Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare. Personalul medical a dat dovadă de profesionalism și dăruire în tratarea fiecărui caz în parte, iar la aceasta se adaugă și munca depusă de angajații din Blocul Operator, care au asigurat toate condițiile necesare pentru desfășurarea în condiţii ireproşabile a actului medical. Dr. Mihaela Leșe a menționat și meritul conducerii unității spitalicești care a achiziţionat aparatură, materiale sanitare şi medicamente la cele mai înalte standarde pentru pacienţii internați aici.
Recordul absolut îl deţine secţia Chirurgie generală, cu un număr de 4.283 de intervenţii chirurgicale în anul 2015, dar şi cu cele mai multe operaţii efectuate în premieră, toate în chirurgia laparoscopică: eventraţii, hernii hiatale, tumori de colon, operaţii conservatoare pe splină, tumori ovariene sau sarcini extrauterine.