Asistenții medicali donează sânge pentru viață

Ziua de 12 Mai a devenit Ziua Internaţională a asistenţilor medicali din întreaga lume, la iniţiativa Consiliului Internaţional al Asistenţilor Medicali, creat în anul 1899, în cinstea zilei de naştere a lui Florence Nightingale, fondatoarea primei şcoli laice de asistent medical din lume. În acest an, asistenții care activează în cadrul Spitalului Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare s-au gândit să serbeze într-un mod inedit, alegând să doneze sânge pentru viață.
Mirela Șandor, directorul de îngrijiri din cadrul unității medicale județene a declarat că, pe lângă conferința tematică la care vor participa asistenții medicali în cursul zilei de vineri, 11 mai, s-au gândit să aniverseze această zi printr-o acțiune masivă de donare de sânge.
”Se știe că sângele este vital în salvarea vieților omenești, iar spitalele se plâng mereu că au stocuri insuficiente din cel mai vital lichid, sângele. Acesta este motivul pentru care, împreună cu asistenții medicali din Spitalul Județean de Urgență vom dona sânge în cursul zilei de joi, 10 mai, în cadrul unității medicale. Sângele este un dar ce nu poate fi înlocuit, iar de o pungă de sânge atârnă, de multe ori, viața unui pacient. Asistenții medicali cunosc mai bine ca oricine cât de vital este sângele în cazul unui bolnav și că existența acestuia face, adeseori, diferența între viață și moarte”; a declarat Mirela Șandor, director de îngrijiri.

Biroul de presă al Spitalului Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare

Localizare pe hartă

Top