Ecograf de 20.000 de euro pentru secția de Neurologie, donat de Asociația “Prietenii Spitalului”

Joi, 20 aprilie 2017, secția de Neurologie a Spitalului Județean de Urgență “Dr. Constantin Opriș” din Baia Mare a fost dotată cu un nou aparat performant de investigație. Ecograful, potrivit medicilor specialiști, constituie un element important pentru prevenirea, dar și tratarea problemelor care pot să apară la nivelul vaselor de sânge cerebrale și paracerebrale, în condițiile în care patalogia vasculară are repercursiuni asupra Sistemului Nervos Central. 
Ecograful, în valoare de 20.000 de euro, a fost donat de către Asociația “Prietenii Spitalului”. Suma necesară achiziționării a fost strânsă ca urmare a campaniei desfășurată pe parcursul anului trecut, de către asociație, destinată dotării Unității de Accidente Vasculare Cerebrale Acute (UAVCA), din cadrul secției de Neurologie a unității medicale. 
Acest aparat încheie lista necesarului pentru acreditarea Unității de Accidente Vasculare Cerebrale Acute (UAVCA), informează medicul șef al secției de Neurologie, dr. Dunca Alice. În acest moment, dosarul se află pe masa Ministerului Sănătății și așteaptă aprobarea, pentru a putea da startul funcționării compartimentului extrem de important pentru pacienții cu acest gen de probleme neurologice. 
La predarea aparatului de către reprezentanții Asociației “Prietenii Spitalului” și ai furnizorului Maravet, a participat și managerul spitalului, ec. Sorina Pintea, dar și cei care vor utiliza ecograful, medicii din cadrul secției de Neurologie.

Biroul de presă al Spitalului Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare

Localizare pe hartă

Top