Compartimentul de chirurgie cardiovasculară – un proiect ambițios al Spitalului Județean în parteneriat cu Asociația Prietenii Spitalului

Asociația Prietenii Spitalului ”Dr. Constantin Opriș” s-a dovedit a fi, în ultimii șase ani, un partener loial și corect al Spitalului Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare. De-a lungul acestor ani, Asociația a demarat, în parteneriat cu spitalul, numeroase proiecte prin care diverse secții ale unității medicale au fost dotate cu aparatură performantă, proiecte extrem de utile pentru societate, care reprezintă un plus pentru sistemul medical din Maramureș.
Cel mai nou proiect, care este unul extrem de ambițios, urmărește transformarea Compartimentului de Chirurgie Cardiacă în Compartimentul de Chirurgie Cardiovasculară, noua structură fiind trimisă spre aprobare Ministerului Sănătății. Pentru acest an, Asociația Prietenii Spitalului ”Dr. Constantin Opriș” își propune să achiziționeze aparatură în valoare de 100.000 de euro în vederea dotării acestui compartiment care presupune, pentru buna sa funcționare, și amenajarea unei săli de operație adecvate. În Baia Mare există foarte mulți pacienți înregistrați cu afecțiuni cardiovasculare, iar un astfel de proiect, care ar putea fi funcțional până la finalul acestui an, ar veni și în sprijinul bolnavilor din județele limitrofe.
Potrivit reprezentanților Asociației Prietenii Spitalului ”Dr. Constantin Opriș”, comunitatea maramureșeană va reacționa pozitiv la acest nou apel de strângere de fonduri, precum și la solicitarea de a dona 2% din impozitul pe venit sau 20% din impozitul pe profit al firmei, sume care vor fi folosite exclusiv pentru creșterea performanței sistemului medical din Maramureș.
Cei care doresc să primească informații suplimentare sunt rugați să viziteze site-ul www.prieteniispitalului.ro, să contacteze Asociația pe pagina de Facebook sau să scrie pe adresa de e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..
Biroul de presă al Spitalului Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare

Localizare pe hartă

Top