Imprimă această pagină

Inaugurarea bisturiului cu ultrasunete la Spitalul Județean de Urgență

Marți, 27 decembrie 2016, a fost inaugurat la Spitalul Judeţean de Urgenţă ”Dr. Constantin Opriş” Baia Mare, unul dintre cele mai performante aparate folosite în sălile de operaţie din întreaga lume: bisturiul cu ultrasunete, a arătat chirurgul Mihaela Leșe, medicul coordonator al Blocului Operator. ”Este rezultatul unei sponsorizări primite de spitalul nostru de la compania Vital Maramureş: 10.000 de euro din impozitul pe profit au fost direcţionaţi de către consiliul de administraţie al acestei companii spre sala de operaţie ginecologie, pentru achiziţionarea disectorului cu ultrasunete.
Aparatul a fost utilizat într-o operaţie la o pacientă cu tumoră ovariană de peste 20 cm diametru, care a fost extirpată în totalitate. Din echipa pe care am condus-o au făcut parte dr. Micle Dorina, dr. Pintea Bogdan, dr. Mureşan Lavinia, as. Ghetie Mihaela, as. Fulop Sanda şi inf. Sas Muţiu Alina. Utilizarea acestui aparat a redus cu aproximativ o oră durata intervenţiei chirurgicale.
Folosim pentru a doua oară această dotare tehnică, după ce, în luna septembrie a anului trecut am utilizat aparatul demonstrativ, într-o operaţie de chirurgie bariatrică, ocazie cu care am remarcat avantajele folosirii sale. Mulţumim companiei Vital pentru sponsorizare”, a declarat Mihaela Leșe, medicul coordonator al Blocului Operator din Spitalul Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare.

Biroul de presă al Spitalului Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare