Secţia Chirurgie şi Ortopedie Pediatrică

Secția Chirurgie și Ortopedie Pediatrică situată la etajul X, a funcționat încă de la deschiderea Spitalului Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare, asigurând asistența medicală a copiilor din județul Maramureș și din județele limitrofe, de peste 45 ani.
Experiența acumulată în cei peste 45 de ani de activitate de medici care s-au dedicat îngrijirii copiilor dumneavoastră, ne obligă și ne fac să credem că, în actuala formulă, vom putea să vă asigurăm baza pentru sănătatea copiilor dumneavoastră.
În cazul trendului actual spre modernizare, s-a beneficiat din partea spitalului de sprijin pentru o dotare corespunzătoare, cu promisiuni de îmbunătățiri la nivelul cerințelor actuale.
Secția Chirurgie și Ortopedie Pediatrică funcționează cu 30 paturi, din care Compartiment ortopedie pediatrică - 10 paturi, în colaborare cu Ambulatorul de Specialitate Integrat, fiind deservită de 11 cadre medii și 12 cadre auxiliare.
De asemenea, beneficiem de o Sală de Operații în cadrul Blocului Operator, dotată ultramodern (aparat de anestezie și monitorizare Penlon, de ultima generație, adaptat pentru sugari și copii), cu personal specializat pentru Chirurgie și Ortopedie Pediatrică, (3 asistenți și 2 cadre auxiliare), ce ne permite abordarea unei palete largi de afecțiuni ce se întinde de la vârsta de nou născut până în adolescență.
Beneficiem de o bază largă de investigații, având bune colaborări cu Laboratorul de Imagistică Medicală, Cabinetul de Ecografie, Laboratorul de analize medicale.
Ne lăudăm ca suntem o echipa sudată, competentă și devotată sănătății copiilor dumneavoastră, cu multă înțelegere pentru suferință, dovadă stând multitudinea aprecierilor pozitive din fișele de evaluare completate de dumneavoastră.

Abordăm cu profesionalism tratarea următoarelor afecțiuni:

A)
- patologia malformativă a nou-născutului (nu rară în județ), în colaborare cu Secția Terapie Intensivă Nou-Născuți;
- ocluzii nou-născuți;
- hernie la nou-născut;
- atrezii (absența unor segmente intestinale);
- insuficiența respiratorie de cauză chirurgicală.
B)
- chirurgie moale a copilului, cu abordare selectivă, în funcție de pregătirea specifică a medicilor, a afecțiunilor:
- digestive: apendicite, hernia, diverticul Meckel, chiste anexiale;
- urologice: cu rezultate bune in hipospadias, ectopie testiculară;
- cervico-faciale: buza de iepure, chiste, hemangioame.
C)
- chirurgia tumorilor benigne și celor maligne (în colaborare cu Secția Onco-Pediatrie Cluj Napoca).
D)
- patologia ortopedică:
- picior stramb;
- luxație sold;
- deviații axiale membre;
- infecții osoase.
- afecțiuni traumatologice, beneficiind și de un aparat radiologic cu amplificator de imagine, ce ne permite tratarea fracturilor cu focar închis, tehnică folosită în puține centre din țară.
Răspundem la urgențele chirurgicale a copiilor 24 h din 24 h (gardă+telefonic), dorință realizată prin extinderea echipei cu doi medici tineri.

Colectivul medical al Secției de Chirurgie și Ortopedie Pediatrică este alcătuit din:

1. Dr. Demian Viorel – Medic Primar, Șef Secție, Specialist Chirurgie și Ortopedie Pediatrică
2. Dr. Hurmuz Lucia Claudia Cristina - Medic Primar Ortopedie Pediatrică
3. Dr. Mândrușcă Ramona - Medic Primar Chirurgie Pediatrică
Kinetoterapeut - Pop Ioana Mihaela -
Asistent Șef Secție - Buda Marcela Eugenia

Localizare pe hartă

Top