Laborator Explorări Funcţionale

În forma actuală, Laboratorul de Explorări Funcționale al Spitalului Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare funcţionează din momentul dării în funcţiune a corpului de clădire G reabilitat, la etajul I. În cabinetele Laboratorului de Explorări Funcționale se fac următoarele investigaţii:
- EKG
- EKG DE EFORT
- EEG
- EMG

- EMG CONDUCERE OSOASĂ (Dr. Todincă Ștefan - Medic Primar Neurolog)
- AUDIOMETRIE
- SPIROMETRIE
- ECOGRAFIE: abdominală, pelviană, tiroidiană, testiculară, sân, de părţi moi (perete abdominal şi toracic, submandibular, lanţuri ganglionare superficiale - cervical, axilar şi inghinal) incluzând şi examinări Doppler color şi power Dopler în aceste regiuni anatomice.
- ECOGRAFIE INTERVENȚIONALĂ: puncţii ecoghidate cu ac gros pentru obţinerea fragmentelor tisulare din care se fac examinări histopatologice în Laboratorul de Anatomie Patologică al spitalului, în vederea stabilirii diagnosticului de tumoră malignă sau benignă.

Se efectuează puncţia biopsie ecoghidată a tumorilor de la nivelul sânului, ficatului, retroperitoneului, peretelui toracic (tumori bronhopulmonare cu contact parietal inabordabile prin bronhoscopie), ganglioni limfatici superficiali și profunzi.

Medicii care fac parte din Laboratorul de Explorări Funcționale:

1. Dr. Paşca Vasile - Medic Primar Medicină Nucleară, Radiologie - Șef secție
2. Dr. Fetcu Dan – Medic Primar Medicină Nucleară, Radiologie, Imagistică medicală

As. Med. Pr. Șef - Sabău Maria Daniela

Localizare pe hartă

Top