Imprimă această pagină

Laborator Radiologie şi Imagistică Medicală - CT, RMN

Laboratorul de Radiologie și Imagistică Medicală - Computer Tomograf, RMN al Spitalului Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare oferă servicii de:
Radiologie convențională pe 5 aparate
Mamografie/ ecografie mamară în cabinet dedicat
Ecografie generală și specială
Tomografie computerizată pe 2 aparate (achiziție secvențială și spirală)
RMN - rezonanță magnetică
În ultimii 15 ani serviciul a progresat semnificativ, au fost amenajate și modernizate spațiile, dotarea cu aparatură, circuitele funcționale.
Activitatea de CT a făcut Laboratorul de Radiologie și Imagistică Medicală - Computer Tomograf, RMN cunoscut și recunoscut în întreaga zonă și în centrele univesitare, datorită unor momente de pionierat (inter conectarea celor două sisteme, baze complexe de date și imagini în format electronic, examinările de ureche internă, endoscopia virtuală, CT etc.) și datorită preocupărilor permanente pentru perfecționare: numeroase lucrări publicate în revistele de specialitate sau prezentate la congresele de specialitate și alte consfătuiri medicale.
Colaborarea cu specialitățile clinice a devenit tot mai bună, permițând creșterea calității actului medical în beneficiul pacientului dar și scurtarea semnificativă a intervalului de timp necesar stabilirii diagnosticului corect și implicit de rezolvare chirurgicală sau instituire a tratamentului optim. În domeniul activității de urgență și oncologiei, numărul de examinări a crescut semnificativ, tendința fiind în continuare una crescătoare.
Laboratorul de Radiologie și Imagistică Medicală - Computer Tomograf, RMN este partener în două proiecte cu finanțare europeană, unul în domeniul formării personalului de specialitate, iar altul având ca obiectiv digitizarea activității de radiologie convențională, creerea PACS și RIS, precum și conectarea la HIS.
Activitatea de urgență este acoperită permanent, inclusiv prin serviciul de gardă, restul activității desfășurându-se în 2 ture, între orele 07.00 – 19.00, cu excepția mamografiilor care se efectuează doar în program de dimineață.
Laboratorul este certificat ISO 9001 și este in relație contractuală cu CAS Maramureș. Acesta deservește întreaga populație a județului, dar și a județelor limitrofe. Investigațiile se efectuează fie în regim de decontare CAS, în limita fondurilor alocate lunar și cu condiția prezentării documentelor prevăzute de normele contractuale, fie prin suportarea costurilor de către solicitant.
Programările pentru examinari se pot face inclusiv telefonic, iar rezultatele se eliberează în covârșitoarea majoritate a cazurilor în 30 - 60 de minute, iar pentru CT, cu excepția urgențelor, în maximum 20 de ore, inclusiv iconografia pe CD-rom sau pe film termic.

Medicii Laboratorului Radiologie și Imagistică Medicală - Computer Tomograf, RMN:

1. Dr. Teodora Zăgreanu - Medic șef Laborator Radiologie
2. Dr. Kazay Iudith - Medic Primar Radiologie - Imagistică Medicală
3. Dr. Pușcașu Diana - Medic Primar Radiologie - Imagistică Medicală
4. Dr. Kirchmaier Peter - Medic Primar Radiologie - Imagistică Medicală
5. Dr. Sabin Nemeș Bota - Medic Primar Radiologie - Imagistică Medicală
6. Dr. Daniela Trenișan – Medic Primar Radiologie - Imagistică Medicală
7. Dr. Ioana Drăgoi - Medic Specialist Radiologie - Imagistică Medicală

Nicoară Camelia Bianca - Fizician Specialist
As. șef - Alexandrina Caranciuc

Galerie de imagini